cuina saludable, cos , ment i cor en harmonia

Tots volem gaudir de bona salut, tenir energia, sentir-nos be interiorment i reflectir-ho exteriorment, amb una pell i cabell perfectes, uns ossos i múlsculs forts, articulacions en bon estat …. doncs, pren nota ; és imprescindible començar a prendre consciència del nostre organisme, imagina’t el teu com un temple, una obra d’art que necessita atenció continuada per mantenir l’estructura i les obres d’art de l’interior, el bon estat d’aquest temple recau en bona part en un mateix, dia a dia, any a any cal treballar per aconsseguir el nostre objectiu.

Hi ha factors que no podem controlar, d’acord, la genètica, els accidents, l’aire de la nostra ciutat…aquests factors no depenen de nosaltres, però hi ha molts altres factors que si podem intervenir- hi ; l’Alimentació és un d’ells i és una part molt important; omplir la nevera amb uns aliments o uns altres només depèn d’un mateix. També l’ exercici físic ens ajuda, més del que ens pensem , podem continuar fent meditació, tenir pensaments positius, una actitud positiva amb la vida, estimar , perdonar, agraïr, celebrar, adaptar-nos a les noves experiències de cada etapa de la vida.., així doncs us proposo que comencem a fer petits canvis als nostres hàbits alimentaris.

Primer observa el teu rebost i la teva nevera , a primer cop d’ull analitza quins aliments consideres poc recomanables, et dono alguna idea, sucre refinat, sal refianada, farina refinada, pa de farina blanca, cereals refinats, oli refinat, llet de vaca, xocolata amb un tant per cent de sucre alt i poc cacau, plats precuinats, begudes ensucrades, sucs de fruita … quants d’aquests aliments tens a casa? son els primers que hauríem de treure del casa. però mica a mica, tampoc cal tots de cop, i buscar alternatives sense refinar, sense sucres afegits, sense conservants , sense potenciadors de sabor… aquest serà el 1er pas. podem buscar substituts, aliments complerts, aliments frescos, aliments que no han sofert processos de manipulació la industria alimentària.

Un altre punt imprescindible és entrar a la Cuina i cuinar, no cal ser un gran xef, però aprendre a cuinar receptes amb aliments naturals i saludables, sobretot aliments d’origen vegetal ens acostarà cada dia més a l’objectiu de fer una aliematció saludable i que al mateix temps sigui gustosa, acolorida i ràpida.

En aquesta pàgina trobareu aliments, receptes , idees, llibres, webs, tallers, exercicis … per ajudar-vos en aquesta tasca.

SALUT I BELLESA INTERIOR // HAPPIKÖÖK

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s