Receptes Estiu

CREMA REFRESCANT DE VERDURES I ALVOCAT

Ingredients per a 4 o 5 persones
Per a 4 persones
1-2 alvocats madurs
3 cogombres
1 carbassó
1 grapat generós de fulles d’espinacs
1 cullerada de llavors de lli daurat triturades
1 cullerada de pasta d’umeboshi
1 cullerada de suc de llimona
750ml d’aigua
3 -4 glaçons
Per decorar la crema
3-4 dauets d’alvocat
Rodanxes de llimona
Un rajolí d’oli de lli o d’oliva
Pebre negre acabat de moldre, al gust
Llavors de sèsam negre
Elaboració
Peleu l’alvocat i reserveu alguns daus petits per decorar la crema al final
Tritureu el cogombre, el carbassó i l’alvocat restant, els espinacs, el lli mòlt, l’ume, la llimona i una mica d’aigua i els glaçons i tritureu fins a aconsseguir una consistència homogènia i cremosa.
Afegiu-hi la resta d’aigua segons la consistència que vulgueu tenir i serviu-ho en un bol, decoreu amb mitja rodanxa de llimona, uns daus d’alvocat, llavors de sèsam i un rajolí d’oli de lli.

ESPAQUETIS DE VERDURES AMB SALSA PESTO DE MENTA

ingredients :

1 carbassó

2 pastanagues

Salsa pesto d’espinacs i menta

200 gr d’espinacs

8 fulles de menta fresca

50 gr de festucs pelats

1 dent d’all

1 polsim de sal

2 cullerades de suc de llimona

50 gr d’oli d’oliva verge extra

Preparació :

posar en un robot de cuina els ingredients de la salsa i triturem fins aconseguir una consistència cremosa, si volem una mica més liquida, afegim una mica d’aigua i reservem

Eixuguem els espaguetis amb un paper de cuina i barragem amb la salsa de pesto de menta i servim. decorem amb unes fulles de menta fresca.

Amb un pelador de verdures o un estri especial per fer espaguetis de verdures tallem el carbassó i les pastangues, els posem en un bol amb una mica de sal i unes fulles de menta i deixem que treguin aigua, uns 15 minuts