Receptes Primavera

HAPPI AMANIDA DE PRIMAVERA

ingredients :
1 carbassó
10 maduixes
1/2 cogombre
ametlles torrades filatejades
formatge fresc de cabra
edamame
vinagreta : oli, suc concentrat de poma, llimona, sal

Preparació :
amb un pelador de verdures fem tires longitudinals amb el carbassó i el cogombre, ho posem en un plat amb un polsim de sal
tallem les maduixes a làmines fines
bullim les edamame, les deixem refredar i les treiem del seu embolcall (mongetes verdes)
tallem el formatge a daus
ho posem tot dins del plat , emulsionem els ingredients de la vinagreta i amanim, decorem amb les ametlles


AMANIDA DE XUCRUT

Ingredients:
3 cullerades de xucrut
1 poma rallada (remullada amb suc de llimona)
2 pastanagues rallades
1 tronc d’api tallat a tires fines
1 bulb de fonoll petit tallat a tires fines
2 cullerades de pipes de gira sol
Per la vinagreta: 1 cullerada de mostassa (opcional), 5 cullerades d’oli oliva, 1 culleradeta de sal, ½ cullerada de suc de llimona, pebre negre

Preparació :
Barrejar tots els ingredients el un bol o trossejar tot en un robot de cuina
Emulsionar tots els ingredients de la vinagreta i barrejar amb les verdures, deixar macerar 15-20 mini
Servir decorat amb pipes de gira sol

El Xucrut :
És el resultat de la fermentació làctica de la col per efecte de la Sal, molt rica en vitamina C i enzims que faciliten la seva digestió. Ens ajuda a equilibrar de la nostra flora bacteriana. El podem comprar ja elaborat o elaborar-lo nosaltres mateixos, l’important es utilitzar sal de qualitat per la seva bona fermentació i no vinagre.


PASTANAGA MARINADA

Ingredients :
2-3 pastanagues rallades amb el pelador de verdures
Julivert
Olives negres
llavors de sèsam

Per la vinagreta:
oli d’oliva
suc de llimona
1cp de suc concentrat de poma
sal i pebre al gust


Preparació :
Amb el pelador de verdures pelem les pastanagues i amb el mateix pelador o un altre estri fem tires longitudinals ben fines de la pastanagues.
Fer una vinagreta amb els ingredients de la salsa i macerar les pastanagues uns 30 min
Llavors afegir les olives tallades petites i el julivert tallat petit i decorar amb les llavors de sèsam


CREMA DE PÈSOLS

Ingredients
1 manat de cebes tendres a mitges llunes
½ k de pèsols frescos desgranats
Ratlladura de pell de llimona
Oli d’oliva verge extra
un polsim desal al gust
1 grapat de pipes de girasol
beguda vegetal d’arròs o ametlla

Preparació
Salteu les cebes amb una mica d’oli d’oliva i un polsim de sal marina fins que es comencin a estovar. Afegiu-hi mig vas d’aigua i coeu-ho tapat durant 5 minuts.
Incorporeu els pèsols, dos polsims de sal ,aigua, just que cobreixi i coeu-ho a foc mitjà durant 10 minuts.
Tritureu-ho i afegiu-hi més aigua, o la beguda vegetal que volgueu fins que obtingueu la consistència desitjada
Decoreu amb un raig d’oli, la ratlladura de llimona i unes pipes de girasol

†