Receptes Cuina amb Robot

CUINAR AMB ROBOT THERMOMIX

Els robots de cuina ens ajuden a fer la tasca de cuinar més rapida i més senzilla, és l’ ajudant perfecte, treballa sense queixar-se,  ens  treu feina i facilita tasques que probablement no faríem sense ell . També ens podem estalviar uns euros si ens ho fem nosaltres en comptes de comprar aliments pre cuinats, i sobretot podem cuinar plats més saludables, sense conservants , amb farines de qualitat, amb menys sucre o menys sal . Per tant, al final resulta que ajuden a fer una cuina més fàcil i saludable, jo estic parlant del Thermomix…., el millor robot de cuina del mercat, per tant les receptes que trobareu en questa secció son per utilitzar en aquest robot.


XATONADA

Ingredients : per 4 persones
2 nyores sense llavors
1 dent d’all o ½ , al vostre gust
20 gr d’avellanes torrades
1 llesca petita de pa torrat
150 ml d’oli verge extra
15 gr de vinagre
½ c de sal
1 polsim de pebre
2 cebes tendres
2 branques d’api
1 escarola
1-2 pastanaga tallada a trossos
Olives negres
2 pots de Tonyina
18 filets d’anxova
150 gr de bacallà esqueixat al punt de sal

Preparació :
Posar dins del got la pastanaga i programar 4 seg/vel 5. Reservar
Posar dins del got les nyores, l’all, les avellanes i el pa torrat i programar 20 seg/vel 8, amb l’espàtula baixar es ingredients si cal fins al fons del got.
Afegir al gor l’oli, el vinagre, la sal i el pebre i programar 10seg/vel 5. Posar dins d’un bol i reservar.
Tallar l’api i la ceba a talls fins o trossejar amb la thermomix 5 seg/vel 5.
Muntar el plat amb l’escarola al fons, posar damunt la pastanaga, la ceba i l’api, la tonyina, i les anxoves . les olives i el bacallà .
Posar pel damunt la salsa


SALSA PER A CALÇOTS

Ingredients per 1 kg de salsa.
1 ceba
5 tomàquets madurs
1 cabeça d’alls
400-500 gr d’oli d’oliva verge extra
2 nyores
200 gr d’ametlla torrada
½ all cru o 1 ( al gust)
1 c de pebre vermell dolç
1 c de sal
30 gr de vinagre

Preparació :
Escalfar el forn a 200ºC
Coure al forn la ceba, els tomàquets, i la cabeça d’alls, 30-35 min. Deixar refredar i pelar les verdures, els tomaquets no cal. Reservar suc també.
Posar una gerra sobre la tapa del thermomix i pesar l’oli i reservar
Posar dins del got les nyores i les ametlles i programar 20seg/vel 6. Afegir els tomàquets, la ceba i els alls, el cru també i programar 15seg/vel progressiva 5-10.
Afegir el pebre vermell dolç, la sal i el vinagre, amb la tapa posada i el cubilet també programar vel.5 sense programar temps i anem tirant l’oli damunt la tapa
Nota : si la volem mes liquida afegim el suc de coure les verdures
Podem fer la meitat de la recepta

HABURGUESA DE BACALLÀ
Ingredients :
80 gr de flocs de civada
100gr de ceba
15 gr de julivert
600 gr de bacallà dessalat i ben escorregut
1 ou
25 gr de mostassa(opcional)
1 polsim de pebre negre
Oli oliva verge extra
Nota: si el bacallà esta al punt de sal no caldrà afegir-ne, recorda però que al coure el bacallà el punt de sal es concentra i es nota més .

Preparació :
Posem la la civada dins del got i programem 10seg/ vel 7, reservem en un bol.
Posem 30 gr d’oli dins del got i programem 2 min/120º/vel 1.
Afegim la ceba i el julivert i programem 5 seg/vel 5 i tornem a programar 4 min/120º/vel 1
Afegim 200 gr de bacallà, l’ou, la mostassa, un polsim de pebre i programem 10 seg/vel 7
Afegim els 400 gr de bacallà i el flocs de civada reservats i programem 10seg/vel 4.
Formem hamburgueses amb un aro d’acer inox. O amb les mans i les coem al forn, a la planxa o en una paella amb una mica d’oli.

mde