Receptes Cuina amb Robot

CUINAR AMB ROBOT THERMOMIX

Els robots de cuina ens ajuden a fer la tasca de cuinar més rapida i més senzilla, és l’ ajudant perfecte, treballa sense queixar-se,  ens  treu feina i facilita tasques que probablement no faríem sense ell . També ens podem estalviar uns euros si ens ho fem nosaltres en comptes de comprar aliments pre cuinats, i sobretot podem cuinar plats més saludables, sense conservants , amb farines de qualitat, amb menys sucre o menys sal . Per tant, al final resulta que ajuden a fer una cuina més fàcil i saludable, jo estic parlant del Thermomix…., el millor robot de cuina del mercat, per tant les receptes que trobareu en questa secció son per utilitzar en aquest robot.

———————————————————————————————————————————————

BROWNIE amb AMETLLES

Ingredients per a 8-10 persones:

100 gr de mantega tova a trossos

70 gr de farina de reposteria o farina de civada

90 gr de sucre

4 ous

250 gr de xocolata negre fondant 70% cacau

1 culleradeta de llevat quimic

100 gr d’ametlla marcona crua

1 raig d’anís per remullar les ametlles

coco ratllat per decorar

Preparació:

Escalfem el forn a 180ºC i untem un motlle de 22-24 cm de diàmetre i espolsem amb farina.

Filatagem les ametlles amb un gavinet , reservem unes 10 per posar a la part superior senceres, que deixarem remullant amb anis 15 min.

Posem la mantega , la farina, els ous, el sucre, el llevat i la xocolata i programem 30 seg/vel 5.

Afegim les ametlles filategades i programem 15 seg/vel 3

Posem la massa al motlle que hem preperat i posem les ametlles senceres remullades al damunt i enfornem 18 min a 180ºC.

traiem del forn i desmotllem , la textura de l’interior del brownie es lleugerament humida, decorem amb el coco ratllat


BATUT DE MADUIXES

La maduixa és una de les fruites més boniques, per la seva forma i el seu color , més saludables per la seva aportació de vitamines , especialment la Vit. C son molt antioxidants , milloren la pell i les articulacions , ajuden a reduir el colesterol….i també tenen un efecte afrodisiac !!!

Les primeres maduixes que trobem a les parades del mercat , cap al mes de març o abril són la representació que la primavera ha arribat , posen color a les amanides , a les postres, als berenars i esmorzars… agraden a petits i a grans.

avui us proposo una recepta molt senzilla amb maduixes:

BATUT CREMÓS DE MADUIXES

ingredients :

300 gr de maduixes

150 gr d’anacards previament remullats 4 hores minim.

unes gotes de suc de llimona

200 gr d’aigua, podem afegir mes aigua si volem textura més líquida

200gr de glaçons

2 cullerades de sucre de coco o sucre intregal de canya

1 cullerada de sèsam negre

fulles de menta per decorar

Preparació :

podem dins la thermomix o una batedora potent tots els ingredients i programem 1min/vel 10


GALETES DE XOCOLATA SENSE GLUTEN

Ingredients :

150 gr de flocs de civada

40 gr de farina de blat sarraí o farina d’arròs

1 culleradeta de llevat químic

1/2 culleradeta de vainilla amb pols o canyella

1 polsim de sal

100 gr d’oli de coco fos

1 ou

75 gr de sucre integral de canya

110 gr de xocolata fondant 70% cacau

sèsam

Preparació :

1 er de tot farem farina amb una part dels flocs de civada,

1.Posem 100 gr de flocs de civada al got i programem 10seg/vel 10 i reservem en un bol

2. Posem la xocolata al got i programem 10seg/vel 7 i reservem en un bol, ha de quedar trossejada a trossets petits, no com si fos pols de xocolata

3. Posem l’oli de coco al got i fonem 1 o 2 min/45ºC/vel 1

4. Afegim l’ou i el sucre i programem 1min/vel 1

5. Afegim la farina de civada que hem fet, la farina de blat sarraí, els flocs de civada, el llevat químic, la sal, la vainilla i la xocolata i barragem 30 seg/vel 5.

6. posem la massa en un bol i deixem refredar a la nevera, per poder treballar-la millor amb les mans.

7. escalfem el forn a 180ºC i peparem una plata de forn amb paper vegetal

8. formem boletes amb la massa i aplanem amb les mans , decorem cada galeta amb un mica de sèsam per sobre i anem posant a la plata de forn .

9 enfornem durant 8 o 10 min a 180ºC.

10. traiem del forn i deixem refredar


XATONADA

Ingredients : per 4 persones
2 nyores sense llavors
1 dent d’all o ½ , al vostre gust
20 gr d’avellanes torrades
1 llesca petita de pa torrat
150 ml d’oli verge extra
15 gr de vinagre
½ c de sal
1 polsim de pebre
2 cebes tendres
2 branques d’api
1 escarola
1-2 pastanaga tallada a trossos
Olives negres
2 pots de Tonyina
18 filets d’anxova
150 gr de bacallà esqueixat al punt de sal

Preparació :
Posar dins del got la pastanaga i programar 4 seg/vel 5. Reservar
Posar dins del got les nyores, l’all, les avellanes i el pa torrat i programar 20 seg/vel 8, amb l’espàtula baixar es ingredients si cal fins al fons del got.
Afegir al gor l’oli, el vinagre, la sal i el pebre i programar 10seg/vel 5. Posar dins d’un bol i reservar.
Tallar l’api i la ceba a talls fins o trossejar amb la thermomix 5 seg/vel 5.
Muntar el plat amb l’escarola al fons, posar damunt la pastanaga, la ceba i l’api, la tonyina, i les anxoves . les olives i el bacallà .
Posar pel damunt la salsa


SALSA PER A CALÇOTS

Ingredients per 1 kg de salsa.
1 ceba
5 tomàquets madurs
1 cabeça d’alls
400-500 gr d’oli d’oliva verge extra
2 nyores
200 gr d’ametlla torrada
½ all cru o 1 ( al gust)
1 c de pebre vermell dolç
1 c de sal
30 gr de vinagre

Preparació :
Escalfar el forn a 200ºC
Coure al forn la ceba, els tomàquets, i la cabeça d’alls, 30-35 min. Deixar refredar i pelar les verdures, els tomaquets no cal. Reservar suc també.
Posar una gerra sobre la tapa del thermomix i pesar l’oli i reservar
Posar dins del got les nyores i les ametlles i programar 20seg/vel 6. Afegir els tomàquets, la ceba i els alls, el cru també i programar 15seg/vel progressiva 5-10.
Afegir el pebre vermell dolç, la sal i el vinagre, amb la tapa posada i el cubilet també programar vel.5 sense programar temps i anem tirant l’oli damunt la tapa
Nota : si la volem mes liquida afegim el suc de coure les verdures
Podem fer la meitat de la recepta


HABURGUESA DE BACALLÀ
Ingredients :
80 gr de flocs de civada
100gr de ceba
15 gr de julivert
600 gr de bacallà dessalat i ben escorregut
1 ou
25 gr de mostassa(opcional)
1 polsim de pebre negre
Oli oliva verge extra
Nota: si el bacallà esta al punt de sal no caldrà afegir-ne, recorda però que al coure el bacallà el punt de sal es concentra i es nota més .

Preparació :
Posem la la civada dins del got i programem 10seg/ vel 7, reservem en un bol.
Posem 30 gr d’oli dins del got i programem 2 min/120º/vel 1.
Afegim la ceba i el julivert i programem 5 seg/vel 5 i tornem a programar 4 min/120º/vel 1
Afegim 200 gr de bacallà, l’ou, la mostassa, un polsim de pebre i programem 10 seg/vel 7
Afegim els 400 gr de bacallà i el flocs de civada reservats i programem 10seg/vel 4.
Formem hamburgueses amb un aro d’acer inox. O amb les mans i les coem al forn, a la planxa o en una paella amb una mica d’oli.