Sobre mi

“Que l’aliment sigui la teva medicina i la medicina el teu aliment”

Hipòcrates , 460-377 s.C.

Aquí va començar tot. Recordo que aquesta frase que em va impactar i em va fer reflexionar sobre la relació entre els aliments i la salut, sobre el benestar animal, sobre el respecte per l’entorn…

I a partir d’aquell moment, vaig començar a interessar-me per l’alimentació saludable i vegetariana, estava embarassada de la meva filla gran,  ara ja  te 15 anys!!  llegia articles,  llibres d’alimentació saludable… i  vaig assistir al meu primer de curs de cuina vegetariana.  Això em va ajudar a fer petits-grans canvis en el meus  hàbits alimentaris.  Van passar alguns anys i  progressivament introduïa més receptes vegetarianes, més proteïnes vegetals, i  vaig optar per una alimentació semi vegetariana, amb alguns aliments d’origen animal, com el peix, ous i làctics, per no haver de preocupar-me per la manca de nutrients.

 Cada dia veia més clar que  aquesta alimentació  semi vegetariana era el bon  camí a seguir per gaudir de salut, bon estat físic i mental i respectar l’ entorn.

El llibre de la Montse Bradford, “La nova  Cuina Energètica”, va ser l’empenta final cap a una nova forma d’alimentar-me, per a mi i també per a la meva família, tot i que ells segueixen el seu propi ritme en aquest camí .

Vaig formar-me en cuina energètica amb Montse Bradford, el 2012.

 Vaig continuar la meva formació a l’institut Roger de LLúria amb un curs  d’ Alimentació oriental, impartit per la  Dra. Olga Cuevas, i també d’alimentació infantil, i un curs de dietoteràpia amb Lucia Redondo i  Montse Vallory.

Vaig complementar la meva formació culinària amb un nou estil per mi , l’alimentació Viva!! O crudivegana, amb  Javier Medvedoski,  gran xef crudivegà.

 I ara es impossible tornar enrere, continuo aprenent cada dia, amb nous tallers de cuina , nous llibres, nous experiments, noves receptes…

 Un dia , vaig començar a compartir els meus coneixements i experiències culinàries amb un grup d’amics, més endavant vaig preparar una taller -sopar, i aquí va començar , llavors vaig organitzar uns tallers pràctics i teòrics  amb amics í cada vegada més amics i amics d’amics s’han sumat a les classes  cuina saludable.

Finalment aquest projecte personal ha pres forma i  l’he anomenat : HAPPIKÖÖK, cuina flexivegetariana. Happi, per que crec que cuinar ens fa feliços, tant en el moment de la preparació com al moment de degustar el que hem cuinat amb amor i consciència. I flexi vegetariarà, per que la cuina ha de ser flexible, cada persona te un ritme i unes necessitats diferents, tampoc cal que tots  siguem vegans estrictes, però esta clar que hem de reduir el consum  d’animals, per que no es sostenible, per això necessitem informació i fer practiques, que es el que fem als tallers.

També hem de ser conscients que  es igual d’important  treure de la nostre alimentació aliments desnaturalitzats, aliments refinats, aliments industrialitzats, pre cuinats, saturats de conservants químics.

 Necessitem responsabilitzar-nos del que mengem, cal canviar els mals hàbits, encara que ens costi una mica,  si millorem la nostre alimentació ben aviat experimentarem millores al nostre organisme, digestions més fàcils, mes energia vital, menys refredats, menys inversió en medicaments, …

Cal  posar una mica més de consciència a la nostre alimentació , per a la nostre pròpia salut, per a les generacions que vindran i pel nostre planeta .  

així doncs comencem ara mateix amb petits canvis….

Eva Serra